Freddie Cavalli (Fred van Kampen, 23 september 1955) speelt vanaf zijn zeventiende basgitaar in verschillende bandjes. Vanaf 1978 speelt hij enkele jaren bij Herman Brood and his Wild Romance. De bezetting met drummer Arni Meerman en gitarist Danny Lademacher is de meest succesvolle. Cavalli is te horen op de Brood-albums Sphritz, Cha Cha, Go Nutzs en Wait a Minute.

Met The Wild Romance gaat Cavalli ook mee op tournee door de Verenigde Staten, onder meer als voorprogramma van The Cars en The Kinks. Na zijn vertrek uit de Wild Romance maakt Cavalli deel uit van AA& The Doctors, The Meteors, Vitesse en The Managers (met daarin de ex-Wild Romance leden Ferdi Karmelk en Kees Meerman). Later richt hij zijn eigen groep op: de Freddy Cavalli Band, waarmee hij twee albums maakt. Cavalli speelt verder mee op platen van o.a. Jan Akkerman en de Jan Rijbroekband.

Vanaf 1988 is Cavalli ook actief als docent, allereerst twee jaar aan het Rotterdams Conservatorium, Opleiding Docent Popmuziek en later als docent culturele en kunstzinnige vorming aan het Sweelinck College. In april 1999 gaat de bassist met band op initiatief van een Chinese restauranthouder uit Amsterdam op tournee door China. Het merendeel van de optredens moet illegaal gedaan worden, omdat de vreemdelingenpolitie bij het tweede optreden de paspoorten inneemt.

Eind 2005 veilt Cavalli enkele gouden en platina platen van Herman Brood. Met de opbrengst wil hij een jazzalbum maken, maar die plaat komt er uiteindelijk niet. Cavalli begeleidt in deze periode ook leerlingen op een ROC in Amsterdam. Op vrijdagavond 18 januari 2008 overlijdt Freddie Cavalli op 52jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.