Veel bekende muzikanten, waaronder Fred van Kampen, beter bekend als Freddie Cavalli hebben een volle leven gehad en zoals veel rock en roll muzikanten, komen naast veel concerten ook andere dingen bij kijken. Je kunt denken aan veel vrouwen, geen huisje boompje beestje verhaal in ieder geval. Veel one night stands en ook het gebruik van drugs.

Veel muzikanten, waaronder ook Freddie Cavalli geeft aan dat drugs gebruiken bijna noodzakelijk is om het vol te houden en om te kunnen presteren. Je moet rekening houden dat muzikanten een heel andere levensstijl hebben dan de normale mensen. Zij slapen s’ nachts heel weinig en leven veel in hotels. Eten heel chaotisch en om dit allemaal vol te kunnen houden gaan ze op een gegeven moment ook alcohol gebruiken zonder mate en drugs. Hiernaast zul je denken dat ze allemaal rijk zijn en dit is ook zo over het algemeen alleen hebben zij ook veel meer kosten dan andere mensen, zo kan het gebeuren dat ze op een avond te veel op hebben en hun mobiele telefoon laten vallen en dan moeten ze de volgende dag hun iphone repareren of zelfs een nieuwe kopen, indien nodig.

Ze hebben, zoals Fred van Kampen zelf ook aangaf allesbehalve een saai leven.

Sommige mensen zoals artiesten en muzikanten willen anders leven en een heel extreem levensstijl hebben, waardoor je ook de risico loopt dat je korter zult leven.

Gezond eten en sporten zit er vaak niet in en weinig nachtrust kan ook negatieve gevolgen hebben op je gezondheid.

Uiteindelijk moet iedereen zelf beslissen hoe hij of zij zijn leven leidt, als je maar gelukkig bent en geen spijt hebt later van de gemaakte keuzes.

Een ding is zeker Fred van Kampen is op een jonge leeftijd overleden, maar hij is wel tevreden geweest met zijn leven als muzikant!

Het is natuurlijk niet een gezond leven, maar dat maakte Fred van Kampen niks uit. Hij genoot ervan. Wat natuurlijk hartstikke tragisch is, is zijn vroege overlijden. Desondanks genoot Fred van Kampen met volle tuigen. Je kan ook wel zeggen misschien iets te. Als artiest heb je natuurlijk een druk en zwaar leven. Zo kan Fred van Kampen een voorbeeld zijn voor andere artiesten. Let wel goed op je levensstijl en grijp desnoods in. Het is hartstikke leuk, totdat het een keer te ver gaat. Ook als je op het gegeven moment in een cirkel terecht kom, probeer eruit te komen.