Vele woningen in Nederland zijn niet voldoende geïsoleerd, deze  onvoldoende geïsoleerde woningen verliezen veel warmte. Door uw woning te isoleren houdt u de warmte in huis en daarnaast heeft het vele andere voordelen.  

Het soort isolatiemateriaal, de huidige situatie en andere verschillende aspecten kunnen meespelen in de prijs.

Er zijn in Nederland verschillende soorten isolatie zeer aantrekkelijk, hierbij kunt u denken aan; Vloerisolatie, Gevelisolatie, Kruipruimte isolatie, isolatieglas en tot slot dakisolatie. Bij het bouwen van de woningen na 1976 is er vaak gedeeltelijke isolatie aangebracht tijdens de bouw. Huizen voor 1976 zijn daar in tegen vrijwel niet geïsoleerd. Vanaf +/- 1983 zijn de huizen gebouwd met goede isolatie. Er zijn verschillende  redenen om uw woning te isoleren, zoals het tegengaan van vocht en schimmel in de woning, het beter vast houden van de warmte en de hierbij lagere energierekening en een hoger comfort.

Vloerisolatie is een isolatievorm waardoor u flink kunt besparen op uw energiekosten en uw vloer zal minder koud aanvoelen, hierdoor ervaart u meer comfort in huis. Wanneer uw woning een kruipruimte heeft kan het isolatiemateriaal via de onderzijde van de begane grondvloer aangebracht worden, hierbij heeft u een zeer hoog rendement. U kunt uw vloer ook bovenvloers isoleren, maar dit komt niet vaak voor.  

Gevelisolatie is een isolatievorm waardoor het warmte verlies door uw gevel wordt verminderd. De gevel kan geïsoleerd worden aan de binnen- of buitenzijde van de woning. Buitenzijde isoleren is de meest voorkomende gevelisolatie welke wordt toegepast. De gevelisolatie aan de buitenkant van uw woning is doormiddel van het vullen van de spouwmuur.

Dakisolatie is een isolatievorm waardoor u zeer veel op uw energierekening zult besparen omdat er veel van uw gestookte warmte verloren gaat door uw dak. Ook bij deze optie is de mogelijkheid de binnen- of buitenzijde van de woning te isoleren.